Winterbandenactie

Nu winterbandenactie, laat tevens uw accu controleren, ruitenwissers en ruitensproeiervloeistof.

APK

Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u uw gegevens invullen zodat wij u in de mailing opnemen voor de keuring van uw auto.

APK KEURING:

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in heel Europa wettelijk verplicht. Bij de APK wordt de auto getest op veiligheid en milieueisen. Zo moeten de remmen goed zijn en mag de auto niet teveel vervuilende stoffen uitstoten.

Sinds 2008 is de frequentie van de APK voor personenauto’s en lichte bestelauto’s die op benzine rijden omlaag gegaan. De eerste keuring is na vier jaar, vervolgens twee keer om de twee jaar en daarna jaarlijks (4-2-2-1-1). De regeling geldt voor auto’s vanaf bouwjaar 2005. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden blijft, vanwege de verkeersveiligheid en het milieu, de oude frequentie gehandhaafd, dus 3-1-1.

U kunt uw auto alleen laten keuren bij autobedrijven die door het RDW zijn erkend, dus ook bij Autobedrijf Henk Goorman. Om de kwaliteit te waarborgen, houdt het RDW met steekproeven toezicht op de uitvoering van de APK-keuring. Ook de keurmeester moet aan wettelijk vastgestelde eisen voldoen. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport. Daarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er bepaalde mankementen zijn die eerst verholpen dienen te worden. Bij de APK wordt onderzocht of uw auto aan de minimale veiligheids- en milieueisen voldoet. Autobedrijf Henk Goorman is u graag van dienst!

 


AIRCOSERVICE:

Wij bieden u verschillende oplossingen:

  • Aircocheck
  • Visuele inspectie + temperatuurmeting
  • Aircoreiniging
  • Vieze geurtjes verdwijnen + de airco wordt gecheckt
  • Complete aircoservice
  • Aircocheck + druk- en lektest + vullen en recyclen van koudemiddel
  • Het interieurfilter in de auto wordt bij het reinigen van de airconditioning gecontroleerd en indien nodig vervangen.

 

 

Verlichting

Controle van verlichting, zowel de hoogte afstelling alsmede de hoeveelheid lichtopbrengst. Laat u adviseren over de mogelijkheden.

Airco

De airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de auto. Bij een slecht onderhouden airco-installatie komen echter bacteriën, schimmels en andere micro-organismen door de ventilatie in het interieur van de auto terecht. Deze micro-organismen kunnen nare allergische reacties veroorzaken, zoals niezen, hoesten en irritatie van de ogen. Ook kan er een onprettige muffe geur ontstaan en beslaan vooral in het najaar de ruiten van de auto erg snel. Het is voor uw gezondheid, comfort én veiligheid dan ook verstandig uw airconditioning minimaal één keer per jaar te laten reinigen.